[O2] Potrzebny schemat instalacji elektrycznej do podłączeni

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michu1978
    Classic
    • 2008
    • 36

nowy jestem, to nie zaszkodzi się ponownie przywitać - Witam wszystkich!
    tomek_poznan a da radę góre tego grilla na czarny połysk a dół na czerwono (wersja z plastrem miodu i okienkiem do otwierania maski) - i jaka cena?
    aż się wtedy prosi nowe logo
    chyba będę zbierał kase na takie coś...
  • Kejup
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 533

Witam!
    Zakupiłem sobie ledy do jazdy dziennej (model elenik H010 http://issuu.com/part-rich/docs/led-drl-introduction) i niby podłączenie jest proste ale nie do końca.
    Są trzy kabelki: masa, jeden do lampy i jeden do plusa od stacyjki. Masa to wiadomo ale ponoć gdy podłączy się ten przy lampie to powinno się zastosować jakiś przekaźnik bo napięcie jest za słabe i ledy głupieją (mrugają). Druga sprawa to podpięcie plusa do stacyjki, otóż nie chcę ciągnąć kabla aż pod stacyjkę tylko gdzieś pod puszkę z przekaźnikami w komorze silnika dodatkowo chciałbym podłączyć je tak aby nie zapalały się po przekręceniu stacyjki tylko po odpaleniu silnika. Czy jest taka możliwość? Czy ktoś już tak podłączał?
    Dodam, że autko to RS 2.0tdi jeżeli to coś zmienia?

Dzięki i Pozdrawiam!
    Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
    Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

• gradek
      RS
      • 2010
      • 12899
      • Superb III (3V3)

Wg mnie powinny być LED-y z instalacją i przekaźnikiem. Podłączenie powinno być następujące:
      - masa (czarny)
      - (+) po stacyjce (czerwony)
      - (+) po wyłączniku świateł (np. biały)
      LED-y powinny świecić po załączeniu zapłonu, a w chwili zaświecenia świateł pozycyjnych, czy mijania powinny gasnąć.

Jest SUPERB III 2.0 TDi CRLB STYLE 181,2 KM 413,9 Nm
      Były Szara Elegantka 2,0 CFHF 2.0 TDi BMM ELEGANCE
      Spoty Śląskie (Katowice i okolice)

Komentarz

• Kejup
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 533

Ok! W takim razie potrzebowałbym schematu instalacji albo wytłumaczenia jak tępakowi które to kable tzn. ten od stacyjki i ten od świateł pozycyjnych. Najfajniej było by gdyby ktoś miał foto (mam ksenony i tam chyba troszkę inne wtyki są?).

Komentarz

• Enriquez
          RS
          • 2009
          • 7685
          • Superb III (3V3)

12V po stacyjce to bezpieczniki z tzw. złącza "15" w skrzynce bezpieczników.
          Są to bezpieczniki od 1 do 11, 29, 30, 31.

Kabel od świateł pozycyjnych to żółto-czarny, Nr. 6 we wtyczce refletora.
          Notabene, wtyczki są identyczne, inne są tylko silniczki do ustawiania wysokości.

Według prawa, od bodajże 2011 roku, światła dzienne mają się świecić kiedy kluczyk jest w pozycji ON, niezależnie od tego czy silnik pracuje czy nie.
          Pozdrawiam
          Marcin

Komentarz

• Kejup
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 533

Enriquez dzięki serdeczne! Jutro postaram się podłączyć, dam znać czy ogarnąłem ops:

[ Dodano: Nie 01 Kwi, 12 12:22 ]
            No w końcu udało mi się podłączyć te światła tzn. kuzyn mi podłączył bo sam bym nie dał rady. Musiałem kupić dodatkowo przekaźnik bo bez niego światła na włączonym silniku przy zmianie na mijania zamiast gasnąć świeciły tylko tak na pół gwizdka :shock:

Komentarz

Pracuję...